Piata de rent a car este destul mare, cand vine vorba de clienti. Valoarea pietei se ridica la 84 de milioane de euro si continua sa creasca in fiecare an. Cu toate acestea, in randul cumparatorilor serviciului de inchirieri auto, se numara foarte multe categorii de clienti.

Printre ei sunt oameni de business, turisti straini veniti sa viziteze Romania, persoane ce au nevoie de un autovehicul urgent, etc. Cu toate acestea, cea mai importanta si cea mare este reprezentata de romanii plecati la munca in strainatate.

Clientii din serviciul de rent a car sunt destul de numerosi. Piata globala din aceast domeniu se ridica la 82 de miliarde de dolari, iar cea romaneasca la 84 de milioane. Cu fiecare an in plus, domeniul pare sa creasca exponential si pe teritoriul tarii noastre.

Numarul clientilor din piata de inchirieri auto, creste in fiecare sezon, diversificandu-se totodata. In acest articol vom discuta mai putin despre firmele de inchirieri masini si vom vorbi mai mult despre clientii, care apeleaza la aceste servicii.

Cel mai important element in domeniul de inchirieri, este clientul de rent. El tine in primul rand companiile de inchirieri si ajuta piata auto sa se dezvolte in continuare. Se spune ca 20% din autovehiculele din trafic sunt masini inchiriate sau care fac parte din domeniul de car sharing si taxi.

In cadrul clientilor de rent a car, va trebui sa mentionam ca acestia au preferinte specifice. Atunci cand inchiriaza un autovehicul, o fac cu un anumit scop. In randurile urmatoare, vom discuta despre cea mai mare categorie de clienti din serviciul de inchirieri masini.

Muncitorii romani plecati la munca in strainatate, cea mai mare categorie de clienti din rent a car

Daca este sa admiram modelul american, cu munceste din greu si vei fi rasplatit, inseamna ca aceasta vorba s-a aplicat si dupa iesirea din comunism. Revolutia a pus capat unei oprimari, care avea anumite scapari si la capitolul de a rasplati munca din greu.

Astfel, imediat dupa revolutie nu s-a intamplat mare lucru. Cea mai mare parte dintre romani, au vazut ca rasplata nu este pe masura la momentul respectiv. De aceea, au decis sa paraseasca granitele tarii, pentru a primii recompensa materiala necesara.

Foarte multi oameni isi aduc aminte iesirea din comunism si sansa de a spera la mai bine. Din pacate, situatia nu a fost aplicata in felul dorit de societatea romaneasca. Ce este drept, a fost libertate comerciala, iar acest fapt permitea investitorilor o mai mare independenta.

Cu toate acestea, nu erau implementate foarte multe masuri. In anul 1991, salariile puteau fi stabilite doar de angajator si nu exista un plafon salarial minim pentru angajat. Deasemeni, in acea perioada, medicii si profesorii aveau salariul foarte mic.

Pe langa ei, mai erau si alte meserii, ce aveau nevoie de o remuneratie mai mare. Astfel, suntem in anul 2022 si avem aproximativ 4 milioane de locuitori romani in Diaspora.

Pentru ca am deschis acest subiect in relatie cu serviciul de rent a car, vom vedea cum a ajuns aceasta categorie de romani sa devina cea mai importanta clientela din acest serviciu.

Romanii plecati la munca in strainatate a fost prima categorie de clienti care a inchiriat autovehicule

Serviciul de rent a car nu avea cum sa existe si sa continue in Romania, fara aceasta categorie de clienti. La inceputul aparitiei pietei de inchirieri auto din tara noastra, nu existau foarte multi oameni de business. Deasemeni, cei care erau locuiau la noi, nu erau foarte potenti financiari. Daca in alte tari din Vest, cumparatorii din aceasta piata sunt oamenii de business si turistii, la noi situatia era diferita.

Serviciul de rent a car din Romania a depins si depinde in continuare de aceasta categorie de clienti

Serviciile de inchirieri auto din tara noastra sunt si vor fi in continuare dependente de romanii plecati la munca in strainatate. Ganditi-va in felul urmator: Chiar si in prezent, nu sunt foarte multi oameni de afaceri in tara. Deasemeni, numarul celor care inchiriaza este destul de mic.

Cu toate ca avem foarte multe obiective turistice de vizitat si o tara extrem de frumoasa, nu stim sa o fructificam. Astfel, turismul depinde foarte mult de atentia pe care o obtine din partea romanului. Sunt foarte putini straini, care ne viziteaza tara.

Din aceasta cauza, numarul inchirierilor auto venite din filiala turistica este destul de mic. Chiar si in prezent, nu sunt mai multi de 100000 de locuitori straini, care ne viziteaza tara in scop turistic. 

Romanii nu inchiriaza autovehicule in scop turistic

Aproximativ fiecare cetatean roman are masina proprie. Daca in alte tari din Vest, se obisnuieste sa se inchirieze autovehicule, atunci cand se pleaca in calatorii, la noi din pacate nu se aplica aceasta regula. Fiecare se duce cu autovehiculul propriu in excursie. Asadar, serviciul de inchirieri auto va reveni in aceasta situatie doar turistilor.

Dar, sa revenim la subiectul pentru care ne-am adunat astazi.

Romanii plecati la munca in strainatate sunt cei mai importanti clienti din rent a car-ul romanesc

Cetatenii din Diaspora reprezinta un procent de peste 58% din totalul clientilor de inchirieri auto din Romania. Ei au permis pana acum aparitia si dezvoltarea acestui serviciu.

Deasemeni, foarte multi dintre ei au scopuri precise, atunci cand inchiriaza un autovehicul. Deasemeni, in momentul in care in ajung tara, au nevoie mai mult ca oricand de acest serviciu.

Trebuie sa intelegem ca foarte putini dintre ei au un autovehicul disponibil, atunci cand se intorc acasa. Noi am pregatit un articol in care detaliem mai multe informatii despre aceasta categorie de clienti.

Astfel, daca doriti sa aflati mai multe despre legatura dintre cetatenii plecati la munca in strainatate si clientii de rent a car.

Cetatenii din Diaspora inchiriaza masina cu un scop precis

Trebuie stiut dinainte de toate companiile de inchirieri auto, ca cetatenii romani din afara tarii inchiriaza autovehiculul cu un scop precis. Atunci cand se intorc in tara, au planurile destul de bine puse la punct. Nimeni nu inchiriaza autoturismul cu scopul de a pierde timpul. Ei vor avea nevoie de vehiculul inchiriat cu scopul de a calatori, a-si vizita familia sau a-si revolva anumite probleme, care nu necesita intarziere.

De aceea, in cele mai multe dintre situatii, ei nu au nevoie de un autovehicul de lux. Isi stabilesc bugetul dinainte si isi doresc ca acel vehicul sa fie cat mai util, pentru ceea ce au de indeplinit. Imaginati-va ca sunteti plecat de 10 ani in Marea Britanie.

Veniti de doua ori pe an, pentru a va vizita familia. In acest context, nu aveti nevoie de un autoturism extravagant. Volkswagen Golf sau un Dacia Logan, fabricat intr-un an mai recent este tot ceea ce aveti nevoie.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data cat de importanti sunt romanii plecati la munca in strainatate, pentru serviciul de inchirieri auto. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la finalul articolului!

3 thoughts on “Romanii plecati in strainatate – baza clientelei in serviciul de rent a car

  1. Am gasit acest articol foarte util, mai ales ca sunt mereu in cautare de modalitati noi de a-mi gestiona timpul si de a fi mai eficient. Recomand citirea acestui articol tuturor celor care isi doresc sa-si optimizeze activitatile zilnice.

  2. Mi-a placut modul in care autorul a structurat articolul, oferind exemple concrete si sfaturi practice pentru a gestiona mai bine timpul. Este important sa ne organizam activitatile astfel incat sa avem timp pentru lucrurile importante.

  3. Articolul este foarte interesant, oferind informatii utile despre cum sa iti organizezi timpul eficient pentru a fi mai productiv. Sfaturile prezentate sunt practice si usor de implementat in viata de zi cu zi.

Comments are closed.