In cautarea noastra a unor noi lectii de viata avem posibilitatea de a ne schimba, de a creste si de a ne imbunatati modul de trai.

Iata 5 adevaruri care va vor schimba conceptia asupra vietii:

1. O viata demna de adnotare se construieste cu efort – nu descoperita din intamplare

Multe persoane asteapta o viata intreaga sa se gaseasca pe sine. Din pacate, pentru a avea o viata insemnata si o identitatea personala este nevoie de mult mai mult. In schimb, trebuie sa ne concentram pe construirea individuala.

Trebuie sa decidem persoana care ne dorim sa fim si sa cream o viata indestulatoare si fericita. Fiecare dintre noi are responsabilitatea de a alege cine vom deveni si ce vom face. Se poate sa sune destul de infricosator dar este totodata si extrem de eliberator.

Aveti puterea exclusiva de a decide cine sunteti si felul in care va veti trai viata. Nu o risipiti prin neglijarea datoriei de a pune stapanire asupra propriei existente. Indeplinirea personala si fericirea sunt alegeri unilaterale – care de multe ori sunt curajoase si greu de dezbatut.

2. Vaicarelile sunt pentru pierzatori

Precum a spus odata Teddy Roosevelt, A te plange de o problema fara a propune o solutie inseamna ca te smiorcai. Din pacate, traim intr-o lume de plangaciosi.

Ne vaicarim rasunator despre incorectitudinea vietii, intotdeauna fiind pregatiti sa blamam ghinionul nostru asupra altcuiva. Asta ne confera satisfactie. Si totusi, nu ajungem nicaieri asa. Vaicarelile excesive ne incetoseaza perspectiva universala.

Ne axeaza creierele pe negativitate si ne inhiba recunostinta. Totodata, putem deprima si persoanele din jur. Daca este neaparat necesar sa va rasuflati problemele, trebuie sa faceti efortul constient de a echilibra fiecare doleanta cu trei dose de recunostinta. Veti fi surprinsi cat de eficienta este aceasta metoda pentru a va schimba starea de spirit.

3. Micile lucruri conteaza

De multe ori ne oprim din a ne bucura de micile bucurii pe care le intalnim de-a lungul zilei. A face asta poate parea frivol si prostesc – chiar copilaresc. In cultura noastra bazata pe rezultate, a te opri sa mirosi trandafirii poate parea o pierdere de timp.

Cu toate acestea, chiar si dintr-un punct de vedere mai practic, daca alegem sa ne bucuram de astfel de mici rasfaturi – produse de patiserie, un sarut pasional, o baie calda cu spuma – putem fi rasplatiti cu mult mai mult in ceea ce priveste timpul si banii. Castigurile acestor mici investitii sunt astronomice.

Acestea sunt lucrurile care ne motiveaza si ne inspira. Ne fac sa ne simtim energici si vii intr-o lume care de cele mai multe ori vrea sa ne traga in jos. Niciodata nu omitem micile frustrari precum varsarea cafelei sau soferii inceti.

De ce nu schimbam aceste aspecte in sens invers, asa incat sa lucreze pentru starea noastra de bine, decat sa lucreze impotriva?

4. Relatiile noastre nu vor fi perfecte niciodata

Suntem crescuti cu fantezia gasirii unui partener perfect cu care sa traim o viata fericita pentru totdeauna. Din pacate, partenerul perfect nu exista. Copilul perfect nu exista. Parintii, prietenii sau fratii perfecti – niciunul nu exista.

Atunci cand ne asteptam la perfectiunea intruchipata in persoana iubita, trebuie sa ne asteptam la o mare dezamagire. Tot astfel cauzam si frustrare si daune emotionale persoanelor apropiate. Iubiti persoanele care conteaza pentru voi fara a impune conditia de perfectiune.

Fiti recunoscatori atunci cand si ei aleg sa faca acelasi lucru in ceea ce va priveste. Precum a spus Sam Keen, „Ajungem sa iubim nu prin gasirea persoanei perfecte, ci prin aprecierea perfecta a unei persoane imperfecte”.

5. Si aceste lucruri vor trece

De multe ori ne intoarcem la aceasta propozitie pentru a gasi confort in momentele mai grele. Cu toate acestea, este important sa recunoastem faptul ca acest concept se aplica si in cazul norocului nostru. Acest lucru este adevarat in special in contextul relatiilor.

Copiii vostri nu vor ramane la fel de mici. Candva vor creste, se vor muta si vor incepe o noua familie. Chiar si prietenii s-ar putea sa se distanteze sau sa se mute. Legaturile cele mai pretioase voua se vor schimba, se vor rupe sau se vor disipa.

Pretuiti-le astazi. Acordati timp persoanelor importante. Faceti in asa fel incat ei sa stie cat de mult conteaza. Intr-o zi poate va fi prea tarziu – si veti ramane doar cu satisfactia sau regretul.

Precum canta George Washington in musicalul Hamilton, A muri este partea usoara, tinere. A trai e mult mai greu.

Trebuie sa facem alegeri extrem de dificile atunci cand ne dorim  sa ne atingem scopul in viata. Cu toate astea, este cu mult mai profitabil sa facem acele alegeri decat sa nu facem nimic.

4 thoughts on “5 adevaruri dificile ce vor schimba modul in care va traiti viata

  1. Am fost placut impresionat de profunzimea analizei prezentata in acest articol. Autorul a reusit sa aduca in discutie aspecte relevante si importante legate de subiect, oferindu-ne o viziune cuprinzatoare asupra situatiei. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de tema abordata.

  2. Articolul de pe Zingo.ro este foarte interesant si informativ. Autorul a abordat subiectul cu profesionalism si detaliere, oferindu-ne o perspectiva clara asupra temei. Sunt de acord cu argumentele prezentate si consider ca acesta ar trebui sa fie citit de cat mai multe persoane interesate de subiect.

  3. Felicitari echipei Zingo pentru articolele lor bine documentate si bine structurate! Apreciez modul in care au abordat subiectul si au oferit cititorilor informatii relevante si actualizate. Astept cu nerabdare sa citesc mai multe articole de acest gen!

  4. Articolul de pe Zingo.ro este foarte interesant! Mi-a placut cum au prezentat informatiile despre noul model de telefon lansat recent. Sunt impresionat de specificatiile tehnice si design-ul modern al dispozitivului. Cu siguranta acesta va fi un succes pe piata telefoanelor mobile.

Comments are closed.