In ultimul an, desfasurarea activitatii de acasa a ajuns in multe locuinte, iar casele au trebuit sa se adapteze, uneori chiar cu un birou dublu pentru ca doua persoane sa poata lucra.

Am vazut ca este important sa avem spatii separate pentru a fi confortabili, eficienti si pentru a avea lucrurile in ordine.

Canapeaua poate fi un loc foarte confortabil pentru a tasta in voie, dar, trebuie sa stii ca nu esti la fel de productiv ca si atunci cand iti desfasori activitatea de la un birou propriu-zis.

Rezolvarea unui birou pentru o singura persoana are problemele sale, dar atunci cand spatiul trebuie impartit (lucru foarte frecvent in perioada lucratului de acasa) miza se dubleaza.

Un birou pentru doua persoane poate fi o provocare decorativa, deoarece trebuie sa amestecam gusturi si personalitati diferite intr-un spatiu mic, care trebuie sa fie confortabil, placut si unde vom petrece o mare parte din zi.

Stii ce optiuni ai pentru a configura un birou dublu acasa? Iti vom oferi cateva idei, astfel incat sa poti vedea care dintre ele se potriveste cel mai bine nevoilor tale si spatiului disponibil in casa ta.

Gaseste spatiul cel mai potrivit

Daca lucrul de acasa nu a fost pana acum o prioritate, e important sa stabilesti exact incaperea dar si locul in care vei amplasa biroul pentru tine si partener.

Vrei sa-l asezi in living, chiar daca e un loc mai circulat in timpul zilei? Sau preferi un loc mai linistit, cum e dormitorul, desi ai putea fi tentat sa tragi un pui de somn mai des decat e cazul?

Sau, poate, ai un balcon inchis, care poate fi amenajat astfel incat sa creezi o atmosfera propice lucrului?

Ia in calcul toate optiunile posibile, fiindca locul unde va fi situat biroul de lucru poate influenta cheful de lucru dar si productivitatea voastra.

Spre deosebire de biroul de la serviciu, s-ar putea ca acasa sa fii limitat de spatiu si, din acest motiv, sa nu iti poti desfasura activitatea asa cum ai dori.

Orienteaza-te dupa caracteristicile de care ai nevoie

In functie de spatiu, poti opta pentru un birou masiv de lemn sau din contra, pentru unul de tip blat lung, amplasat, de exemplu, in fata ferestrei.

Daca alegi aceasta varianta, ai avantajul luminii naturale, dar si al faptului ca vei putea plasa doua scaune confortabile, unul langa celalalt.

Pentru alt tip de birou, tine cont de stilul de design din restul casei. Poti alege biroul in ton cu restul mobilierului sau dimpotriva, unul complet diferit, care va iesi astfel in evidenta prin caracteristicile sale aparte.

Orienteaza-te, de exemplu, spre un birou masiv din stejar, mahon sau lemn de mindi, fara spatii de depozitare dedesubt, care permite accesul de lucru din ambele laturi.

Daca ai nevoie, insa, de multe dosare sau acte, in timp ce lucrezi, opteaza pentru o etajera cu sertare.

Aceasta va permite accesul amandurora la lucru, de-o parte si de alta a sa, dar si o organizare eficienta, datorita spatiilor de depozitare.

Alege cu atentie dimensiunile biroului

Atunci cand alegi biroul dublu, pentru tine si partenerul tau, ai in vedere ca acesta sa aiba o inaltime confortabila pentru amandoi, dar, mai ales, calculeaza atent latimea si lungimea de care aveti nevoie.

Daca fiecare dintre voi folositi doar cate un laptop, latimea biroului poate fi de maximum 50-60 cm, si o lungime de minimum 120 cm.

Daca unul dintre voi utilizeaza un monitor mai mare, ia in calcul ca distanta pana la acesta sa fie cel putin cat lungimea bratului intins, deoarece aceasta e cea minim recomandata intre ochiul uman si ecran.

De asemenea, in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, poti opta pentru scaune de birou ergonomice, ce asigura sustinere buna coloanei vertebrale, sau pentru unele mai joase, gen fotoliu.

Ele au avantajul ca nu vor reduce vizual din spatiu si permit patrunderea luminii naturale, atunci cand sunt amplasate in fata geamului.

Decoreaza cu obiecte preferate

Si cum ideea nu este de a crea spatii in serie sau cu lipsa de personalitate, adauga detalii care sa se potriveasca cu stilul fiecaruia.

Va puteti juca cu lampile de birou, cateva plante, rame foto sau ornamente. Fundalul, scaunele, bibliotecile si accesoriile decorative in general sunt cateva modalitati de a decora fiecare zona si de a diferentia fiecare dintre utilizatorii acestui spatiu.

In unele case, acest spatiu de lucru este un mediu pregatit pentru doua persoane care au birouri diferite, dar unite in aceeasi camera.

Simetria pune in valoare acest tip de propunere. Cu toate acestea, la fel ca in cazul oricarui spatiu comun, este recomandabil ca fiecare persoana sa isi faca propriul spatiu de care se bucura in mod individual.

Ca o ultima idee pentru a crea o atmosfera optima si pentru a lucra nestingheriti, puteti adauga perne la scaune, un covor cald sau lumanari. De asemenea, aromaterapia va poate ajuta sa va concentrati si sa fiti mai productivi.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Amenajarea unui spatiu dublu de lucru pentru tine si partener

  1. Articolul subliniaza importanta educatiei nutritionale si a alegerilor alimentare corecte pentru un stil de viata sanatos. Cred ca este esential sa fim constienti de ceea ce mancam si sa optam pentru optiuni echilibrate si nutritive.

  2. Sunt de acord cu ideea ca mancarea sanatoasa poate avea un impact semnificativ asupra starii noastre de sanatate si bunastare. Este inspirator sa vedem exemple concrete de persoane care au reusit sa-si schimbe obiceiurile alimentare in bine.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva clara asupra beneficiilor unei diete echilibrate. Este important sa avem grija de alimentatia noastra pentru a ne mentine sanatosi si plini de energie.

Comments are closed.