Se spune ca viata este un echilibru intre pastrare si eliberare, tinand minte unele aspecte ce au avut un impact major asupra vietii noastre, ajutandu-ne sa fim mai puternici, sa ajungem ceea ce suntem azi si sa dam drumul unor lucruri care nu ne mai ajuta, astfel incat noi sa putem inainta pastrand o gandire pozitiva.

Atunci cand ne aflam in fata unei decizii dificile, suntem fortati sa reflectam asupra alegerilor facute in viata si a regretelor din trecut; pe unele le vedem ca niste mari succese si pe altele precum niste pierderi dureroase.

Cu toate aceste, indiferent de situatiile in care sunteti aruncati in viata, fiti constienti de faptul ca daca ceva nu va face fericiti, atunci este momentul sa o luati pe cai diferite si sa inaintati catre ceva mai bun, ceva care va va ajuta sa excelati si sa straluciti mai tare ca niciodata.

Procesul acesta este destul de dureros, dar tineti minte ca fericirea voastra este cel mai important lucru.

Asa ca, iata cele 10 semne ca sunteti pregatiti sa dati drumul si sa mergeti mai departe…

1. Va simtiti subevaluati
Daca aveti senzatia constanta ca sunteti discreditati la locul de munca sau in viata personala, atunci este timpul sa va intrebati: sunt aceste persoane bune pentru sufletul meu?

Nu va pierdeti timpul si energia pe oameni care va trag in jos sau va retin. Inconjurati-va cu cei care va inspira, care va motiveaza si va iubesc neconditionat.

2. Va multumiti cu mai putin
Niciodata sa nu va compromiteti visurile pentru ca acestea reprezinta o schita a ceea ce sunteti cu adevarat.

Nu va multumiti cu nimic mai putin pentru ca intotdeauna va veti simti inferiori; mai putin creativi, mai putin inspirati sau determinati, desi voi meritati mai mult de atat; meritati tot ceea ce v-ati dorit.

3. Sunteti epuizati
Daca ceva sau cineva va seaca si va lasa cu senzatia constanta de epuizare, atunci este timpul sa faceti un pas in spate si sa va intrebati, merita toate aceste lucruri energia mea? Tineti minte, viata este scurta.

4. V-ati pierdut bucuria si creativitatea
Daca simtiti ca v-ati pierdut scanteia din voi si incepeti sa credeti ca visurile voastre nu mai sunt relevante, este momentul sa parasiti persoana in care v-ati transformat si sa va amintiti cine trebuia sa fiti.

Cautati ceva frumos in fiecare zi si, curand, va veti simti inspirati.

5. Va este frica de schimbari
Nimanui nu-i plac schimbarile la inceput, dar daca nu vom risca niciodata, nu vom descoperi noi aspecte ale personalitatilor noastre. Nu va fie frica sa va avantati si sa mai schimbati din cand in cand calea.

6. Sunteti mereu tristi atunci cand va aflati intr-o relatie
Un amic m-a intrebat odata daca sunt intr-o relatie cu o ceapa pentru ca plangeam mai mult decat zambeam. Acest lucru m-a facut sa rad foarte tare si, totodata, sa privesc totul dintr-o alta perspectiva.

Daca simtiti mai mult tristete decat bucurie si fericire, atunci este timpul sa va intrebati: Sunt intr-o relatie cu o ceapa?

7. Va simtiti intemnitati
Atunci cand ceva nu va mai multumeste, o veti simti din suflet si veti dori cu ardoare o noua aventura. Nu ignorati aceste sentimente daca aveti o dorinta constanta pentru senzatia de libertate; este clar timpul sa va eliberati din colivie si sa incepeti un nou capitol din viata.

8. Traiti in trecut
Majoritatea persoanelor isi petrec atat de mult timp din viata fixand asupra trecutului incat pierd multitudinea de frumuseti ce ii inconjoara in fiecare zi.

Nu trebuie sa va simtiti captivi ai unor lucruri ce v-au cauzat durere, ci inaintati catre indeplinirea visurilor, misiunilor si ambitiilor. Priviti catre viitor si apreciati mereu prezentul.

9. Nu va puneti niciodata pe primul loc
Suntem facuti sa credem ca daca ne plasam pe primul loc suntem egoisti, iar asta este total neadevarat. Cum puteti iubi o alta persoana daca nu va iubiti pe voi mai intai?

Cum puteti vedea valoarea unui lucru daca va sacrificati mereu sanatatea si fericirea pentru a-i multumi pe toti cei din jur? In final, veti ajunge sa simulati fericirea, desi nu veti reusi sa va simtiti impacati cu adevarat.

Este perfect in regula sa va puneti pe primul loc, sa va eliberati de vina si sa treceti peste.

10. Aveti asteptari inferioare de la voi insiva
Daca va inconjurati de persoane sau situatii care nu va ajuta in niciun fel sa va atingeti potentialul, atunci este timpul sa va luati talpasita si sa treceti mai departe.

Nu va fie frica sa va setati un set de norme superioare; puteti reusi in orice va doriti. Trebuie doar sa credeti in voi. Avand cele mai mari asteptari de la voi insiva, veti avea succes in tot ceea ce v-ati propus.