De la inventarea spoturilor si LED-ului, creatorii de lampi si de iluminat modern au inceput sa renunte, incetul cu incetul, la modelele traditionale si conventionale, au inceput sa ne ofere lustre led moderne.

Pe langa faptul ca ofera mai multa lumina, lustrele led ofera numeroase alte avantaje asupra carora ne vom opri in cele ce urmeaza.

Creeaza un spatiu special cu ajutorul unei lustre led moderne

La origine, lustra era conceputa cu brate multiple pentru a tine lumanarile dispuse fie pe un singur nivel, fie pe mai multe nivele.

Cu toate acestea, datorita noilor tehnologii, datorita inovatiilor aduse de iluminatul exterior si interior cu LED, lustrele LED sunt acum disponibile intr-o gama de stiluri care combina siluete incredibil de minimaliste si lineare.

Numeroase sunt persoanele care cauta lustre led moderne, lustre led cu telecomanda pentru un interior modern. Datorita acestor noi conceptii, lustra LED ramane una din cele mai somptuoase solutii de iluminat.

Care sunt avantajele oferite de lustre led?

Spre deosebire de alte surse de lumina, lustrele led permit nu numai o flexibilitate crescuta ci si sunt, in egala masura, prietenoase cu mediul inconjurator si nu necesita o intretinere speciala. Putem spune ca este o sursa de iluminat ieftin destul de cautata.

O lustra LED va consuma cu pana la 90% mai putina energie decat o lampa cu halogen spre exemplu.

Aceasta reducere drastica a energiei folosite ne permite in egala masura sa evitam producerea caldurii in exces, astfel incat mediul inconjurator sa ramana proaspat si confortabil totodata.

Pe langa faptul ca consuma mai putina energie pentru a functiona, un bec LED dureaza pana la 50 000 de ore sau 20 de ani de utilizare ceea ce reduce in mod considerabil necesitatea si costurile intretinerii.

Cum alegem o lustra LED?

Pentru a alege o lustra led perfect adaptata incaperii, trebuie sa tii cont de mai multe criterii. Iti doresti o lumina alba si vie sau o lumina galbena, calda? Care este dimensiunea incaperii in care urmeaza sa instalezi lustra led?

Vrei o lumina decorativa care sa scoata in evidenta decorul incaperii sau o lustra mai indrazneata?

Ca o lustra moderna, cu becuri LED sa difuzeze o lumina calda sau rece, acest lucru depinde de temperatura culorii asociate sursei luminoase.

Cu cat temperatura culorii este mai ridicata, cunoscuta in egala masura sub denumirea de Kelvin, cu atat lumina este mai rece, in timp ce cu cat numarul de kelvini este mai scazut, cu atat lumina este mai calda.

Alegerea unei lumini calde sau negre pentru lustra led este lasata la latitudinea fiecaruia.

Cu toate acestea, o lumina alba sau rece intr-o bucatarie sau intr-o baie va contribui la pastrarea luminii adecvate in acest spatiu in timp ce o lumina galbena si calda este perfecta pentru a crea un mediu calm si relaxant intr-un dormitor sau intr-o sufragerie.

Alegerea unei lustre led moderne

Dimensiunea incaperii este un alt criteriu de luat in considerare pentru alegerea unei lustre cu o luminozitate adecvata. Marimea unei lustre led trebuie sa fie adapatata dimensiunii incaperii pentru a evita aglomerarea spatiului de o lumina prea patrunzatoare sau, din cosntra, sa fie insuficient iluminata.

Atunci cand vine vorba de alegerea unei lustre moderne pentru o incapere cum este sufrageria, este recomandat sa alegem o lustra led al carui diametru in inchi este egal cu suma lungimii incaperii plus latimea incaperii.

Si inaltimea tavanului este un element important. Intr-o incapere mare, cu un tavan mai inalt, o lustra led mare, pe mai multe nivele va furniza lumina necesara. O lustra moderna led cu cristale va oferi o nota romantica subtila unei sufragerii sau unui dormitor.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Vrei sa cumperi o lustra LED? Iata tot ce trebuie sa stii despre ea

  1. Consider ca acest articol ar trebui sa fie citit de cat mai multe persoane, deoarece ofera informatii valoroase despre modalitatile prin care putem reduce consumul de energie si costurile asociate acestuia. Schimbarile propuse nu necesita eforturi mari, insa pot aduce beneficii semnificative atat pentru noi, cat si pentru mediu.

  2. Ma bucur sa vad ca exista tot mai multe optiuni accesibile pentru a transforma casele noastre intr-un mediu mai sustenabil. Propunerile din articol sunt practice si usor de implementat, iar rezultatele promise sunt incurajatoare. Este important sa constientizam impactul pe care il avem asupra planetei si sa luam masuri in consecinta.

  3. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra modului in care putem imbunatati eficienta energetica a locuintelor noastre. Sunt de acord cu ideea ca investitiile in solutii ecologice pot aduce beneficii pe termen lung atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru buzunarul nostru.

Comments are closed.