Probabil ai auzit ca muzica lui Mozart poate face un copil mai destept. Din pacate, nu exista nici o dovada care sa ateste ca acest lucru este real. Insa, nu inseamna ca nu ar trebui sa mai asculti muzica clasica. Ascultarea acestui gen de muzica la maturitate este benefica pentru creier si pentru sanatate.

Te face mai vigilent si iti imbunatateste memoria

Conform descoperirilor Universitatii North Umbria, muzica clasica iti poate imbunatati vigilenta. Cercetatorii au efectuat un studiu prin care s-au testat un numar de subiecti in timp ce ascultau muzica clasica de Vivaldi.
Rezultatele testului au aratat ca respondentii erau capabili sa isi efectueze sarcinile mult mai repede si aproape fara greseala, comparativ cu cei care nu aveau niciun gen de muzica pe fundal.

Devii mai sincer

Ar putea fi greu de conceptualizat, dar muzica clasica te poate face mai onest, in special cand vine vorba despre ceea ce simti. Conform Universitatii Southern Methodist, s-a descoperit ca muzica pe fundal, in special muzica clasica, poate ajuta oamenii sa se simta mai confortabili cand incep sa vorbeasca despre experientele lor.

Un alt studiu efectuat de catre Universitatea Edinburgh a relatat ca persoanele care prefera sa asculte muzica clasica in detrimentul celei heavy metal sau a altor genuri sunt mult mai creative si mai deschise.

Dormi mai bine

Muzica clasica este destul de relaxanta, deci iti poti imbunatati calitatea somnului daca asculti acest gen de muzica inainte de a adormi. Sunetele instrumentale precum pianul, harpa si chitara, pe langa multe altele, iti confera o stare de liniste. Prin urmare, devii mai relaxat si dormi mai bine pe timpul noptii.

Diminueaza durerile

Studiul efectuat de Universitatea Glasgow a declarat ca, daca suferi de depresie sau simti o durere emotionala, muzica clasica poate fi o forma de antidepresiv.

Fiecare gen de muzica are propria melodie, ritm si tonalitate, iar acestea trei pot avea un efect asupra modului in care oamenii vor reactiona. Muzica clasica poate stimula anumite raspunsuri care ajuta la atenuarea durerilor emotionale si, prin urmare, stopeaza progresul depresiei.

Imbunatateste presiunea arteriala

Daca ai probleme cu presiunea arteriala, muzica clasica te poate ajuta. Un studiu Britanic a fost aplicat unui numar de participanti care trebuiau sa completeze un examen de aritmetica.

Rezultatele au aratat ca grupul expus la muzica clasica prezenta un BP post-sistolic mai mic decat cei care au fost repartizati intr-o incapere fara muzica si cei care au ascultat alte genuri de muzica.

Muzica clasica poate influenta raspunsul creierului la ceea ce auzi in jur. Poti fi mai fericit, mai calm si chiar mai sanatos prin simpla auditie a acestui gen de muzica.

3 thoughts on “Muzica clasica si beneficiile sale pentru sanatate

  1. Este interesant faptul ca articolul subliniaza importanta hidratarii corecte pentru sanatatea noastra, nu doar pentru pierderea in greutate. Acest aspect este adesea neglijat, iar acest articol vine cu informatii utile in acest sens.

  2. Personal, am incercat sa consum mai multa apa in timpul dietei si am observat o imbunatatire a metabolismului si o reducere a senzatiei de foame. Recomand tuturor sa incerce acest sfat simplu dar eficient.

  3. Articolul este foarte bine documentat si explicativ, oferind informatii importante despre beneficiile consumului de apa in curele de slabire. Este impresionant cum sunt prezentate studiile stiintifice care sustin aceasta teorie.

Comments are closed.