Dimensiunea modesta a unei incaperi nu trebuie sa ne descurajeze in momentul amenajarii asa cum ne dorim noi, avand in vedere ca trebuie sa fie in armonie si cu necesitatile si preferintele noastre.

Daca pentru amenajarea unui living lucrurile stau destul de simplu, atunci cand vorbim despre o camera de mici dimensiuni, lucrurile stau putin diferit, deoarece trebuie sa imbinam utilul cu placutul, de aceea noi suntem aici si te putem ajuta cu cateva sfaturi si trucuri.

Folositi culori deschise

Trebuie sa evitam culorile puternice ca si contrast sau foarte inchise. Ne vor da o senzatie de oboseala si de incarcare.

Atat la nivelul peretilor, cat si al mobilierului, culorile deschise vor lasa impresia unui spatiu mai mare si mai incapator. Totusi, daca va ingrijoreaza gandul ca prea multe nuante deschise vor diminua profunzimea incaperii, folositi contraste intre alb si culori neutre luminoase (gri deschis, cafeniu, taupe).

Alegeti mobilier si decoratiuni cu suprafete care reflecta lumina

Trebuie sa stiti ca unele suprafete absorb lumina si contribuie la crearea unei atmosfere intunecoase, total nepotrivite intr-o camera de dimensiuni mici.

Din acest motiv, catifeaua sau lemnul masiv granulat ar trebui evitate, in favoarea obiectelor cu finisaje metalice si a celor cu suprafete cat mai netede.

Adoptati stilul minimalist

Chiar daca nu sunteti iubitori de arta minimalista, puteti adopta stilul minimalist in camerele mici, pentru a crea o ambianta aerisita si confortabila, fara aglomerari de mobilier si decoratiuni.

Mariti spatiul cu oglinzi

Oglinzile maresc vizual orice incapere, dar pentru a obtine un efect cu adevarat impresionant, ar trebui sa le amplasezi in asa fel incat sa reflecte cat mai multa lumina.

Asaza o oglinda pe peretele opus ferestrei sau in fata unei surse de lumina.

Cautati solutii pentru depozitare

Alegeti piese de mobilier cu functii de depozitare ori de cate ori aveti ocazia.

In dormitor, un pat cu sertare de depozitare va fi extrem de util pentru a pastra lenjerii de pat si pilote.

In bucatarie puteti monta dulapuri suspendate sau rafturi pana aproape de tavan, pentru obiectele folosite mai rar.

In living este ideala o canapea cu lada de depozitare, dar puteti apela si la alte trucuri utile: un taburet cu capac in care puteti pune pernele sau revistele ori o masuta de cafea cu spatiu suficient dedesubtul tabliei pentru diverse obiecte pe care le vreti la indemana.

Creati iluzia unui spatiu suplimentar cu stickere 3D

Stickerele tridimensionale pot amplifica vizual o camera mica, creand iluzia unui spatiu suplimentar. Puteti opta pentru unele care infatiseaza ferestre ce se deschid spre o priveliste impresionanta: un lac cristalin, un munte inzapezit sau o plaja insorita.

Folositi rafturi suspendate

Cu ajutorul rafturilor suspendate vom putea beneficia de mai mult spatiu in partea de jos a camerei si le putem utiliza in diverse moduri.

Fie ca le folosim in locul noptierei sau ca masa de la intrare, sunt un accesoriu care ne ajuta sa economisim acei centimetri mult doriti pentru a obtine senzatia de mult spatiu.

Pentru a obtine un decor practic si confortabil trebuie sa tinem cont de necesitatile noastre si sa mizam pe mobilierul multifunctional. Astfel ne vom bucura de o ambianta perfecta si de o utilitate maxima a spatiului.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

2 thoughts on “Amenajarea camerelor mici cu solutii moderne

  1. Am fost surprins de statistica prezentata in articol privind numarul tot mai mare de scoli care implementeaza tehnologia in procesul educational. Este incurajator sa vedem ca exista un interes crescut pentru modernizarea sistemului de invatamant si ca se fac eforturi pentru a tine pasul cu evolutia tehnologica.

  2. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra impactului pe care tehnologia il are asupra educatiei. Este impresionant cum instrumentele digitale pot transforma modul in care elevii invata si interactioneaza cu informatia. Totodata, este important sa ne adaptam la aceasta schimbare si sa folosim aceste resurse in avantajul nostru.

Comments are closed.