Laptele de cocos, un lichid pentru preparate exotice

Pentru a adauga o nota de exotism unui preparat culinar, poti folosi laptele de cocos, un lichid ideal pentru mese altfel.

In mancarurile sarate sau in cele dulci, laptele de cocos transforma preparatele simple in variante complexe de servit la ocazii diverse. Iata cateva dintre cele mai utile informatii despre obtinerea laptelui de cocos si modul in care poate fi acesta folosit in preparatele alimentare.

Ce este laptele de cocos si care sunt beneficiile consumului acestuia?

Laptele de cocos este un lichid alb pe care il obtii din pulpa uscata a nucii de cocos. Pentru a obtine lapte de cocos, este nevoie de inmuierea pulpei de cocos in apa, urmata de infuzarea si presarea acesteia.

Acesta nu este singurul procedeu de obtinere a laptelui de cocos, insa este de departe cel mai frecvent utilizat. Poti gasi laptele de cocos si comercializat in diverse magazine, lapte de cocos lidl fiind una dintre cele mai bune variante de lapte bio.

Acest lichid este extrem de des utilizat in bucatariile din intreaga lume, mai ales in Asia si Africa. Cei care nu doresc sa aleaga variantele comercializate de lapte de cocos, pot invata cum se face lapte de cocos si pot apela la aceasta varianta ori de cate ori vor sa obtina un astfel de lichid de calitate, numai din ingrediente naturale.

Beneficiile pe care le are laptele de cocos pentru sanatatea omului sunt numeroase

Continutul de lipide al acestui preparat este unul ridicat, acestea incluzand acizi grasi saturati, dar si acizi grasi mono si poli nesaturati, acestia din urma avand un rol semnificativ in protejarea sistemului cardiovascular, precum si in reducerea proceselor inflamatorii, asigurand transportul vitaminelor liposolubile in corp.

Citeste continuarea aici: Laptele de cocos, un lichid pentru preparate exotice