A fi invidia vecinilor tai pentru ca ai o gradina spectaculoasa pare simplu, desi pentru a obtine acest lucru, trebuie sa ai in vedere cateva idei cheie putea realiza totul cu usurinta dar si economic, si sa stii cum sa-ti decorezi gradina este important, pentru ca doar asa o poti face sa arate de vis.

Pentru a decora o gradina in aer liber, este important sa va dezlantuiti creativitatea, exista multe modele, elemente si accesorii pe care le poti folosi pentru aceasta.

A avea un spatiu colorat de vis in afara casei nu este singurul avantaj pe care il ofera aceste gradini, ci ofera si o descarcare a atmosferei, respirand astfel un aer mult mai pur, mai curat.

Gradina este locul perfect pentru deconectarea din viata de zi cu zi, relaxare si locul unde va puteti bucura de aerul liber si de liniste. Exista multe tipuri de gradini, indiferent daca dispui de un spatiu mare sau mic, aveti o gama larga de solutii pentru a o decora.

Lasa-te inspirat de cele mai frumoase tendinte ale acestui an si de cele mai bune sfaturi pentru decorarea exterioara a casei tale pentru acest sezon.

Decoratiuni de gradina

Daca vrei sa fii in pas cu ultimele noutati in materie de plante, atunci atentia ta trebuie sa se indrepte catre plantele perene.

Plantele perene sunt cele mai iubite in gradini, deoarece ofera o umbra pe tot parcursul anului si mereu vei avea o pata de culoare mai ales daca le combini cu pietrele ornamentale.

Perenele sunt usor de intretinut, potrivite mai ales daca nu ai prea mult timp la dispozitie pentru ingrijirea gradinii. Lemon Coral, o iarba suculenta care adora soarele si are o afinitate pentru gradinile pietroase, este una dintre plantele anului 2021. Se combina foarte bine cu piatra ornamentala Pebble Lava Red, rosiatica si maronie, care aduce un plus de culoare in orice zona verde.

Hibiscusul, crinul de toamna si hortensiile sunt si ele plantele-vedeta din acest an. Trandafirul chinezesc sau japonez, asa cum mai este cunoscut Hibiscusul, face flori in mai multe culori si poate fi rasadit in ghiveci.

Creste foarte repede si poate pune in evidenta un spatiu cu ajutorul unor statuete in piatra naturala.Designul gradinii poate fi imbunanatit si prin plantarea crinilor de toamna asociati cu piatra decorativa Pebble Granit. Aceste ornamente aduc o senzatie de robustete, eleganta si gingasie, mai ales daca sunt asternute printre plante sub forma unui covor serpuitor.

Daca iti doresti o adevarata bogatie de culori, amenajeaza-ti curtea cu hortensii si pietre ornamentale, obtinute prin finisarea rocilor din apele raurilor. Prin nuantele predominante de gri-bej ale acestora si buchetele de flori colorate ale hortensiilor, gradina ta va inspira simplitate si armonie.

Citeste continuarea aici: Idei pentru gradina de vis