Cum se gateste sanatos in oalele si cratitele potrivite

A gati reprezinta o indeletnicire care s-a transformat in pasiune pentru multi dintre noi, fie pentru ca ne place sa degustam cele mai variate si originale preparate, fie pentru ca ne relaxeaza modul in care ingredientele se combina si dau nastere unor mancaruri aromate si atragatoare.

Insa a gati nu inseamna doar a amesteca ingrediente si condimente, ci inseamna si un mediu propice efectuarii aceste indeletniciri, dotat cu plite si cuptoare, oale si ustensile, aparate si tocatoare, toate cuprinse in simfonia magica a gatitului.

Secrete in bucatarie

Gatitul in cuptoare pe lemne si la flacara directa a focului care ardea in vatra s-a transformat, urmasii acestuia fiind cuptoarele si plitele din ce in ce mai performante, in care incalzirea se produce prin vari tehnici.

Indiferent de specificul sursei de caldura pe care se gateste, ingredientele folosite au nevoie de o atentie speciala, astfel incat combinatiile obtinute sa reprezinte mancaruri sanatoase, destinate furnizarii corecte si echilibrate de nutrienti.

Astfel, in bucatarie se vor folosi doar ingrediente proaspete, pastrate si depozitate corect, preparate termic potrivit specificului fiecaruia.

Insa nu este suficient doar atat, ci gustul ideal se va optine daca se va gati intr-un set de oale bun, realizat din materiale nontoxice.

Atunci cand alegem oale pentru bucataria noastra vom avea grija sa fi destinate tipului nostru de plite.

Citeste continuarea aici: Cum se gateste sanatos in oalele si cratitele potrivite