Daca ai o terasa frumoasa, probabil ca te intereseaza sa stii cum sa-ti luminezi gradina seara si sa pui in valoare decorul pe care l-ai ales pentru ea.

Toate plantele, mobilierul si detaliile pe care le incluzi pentru a-ti decora gradina vor fi puse in valoare foarte mult de o iluminare buna.

In caz contrar, toate investitiile pe care le faci nu vor fi de nici un folos daca ceea ce alegi nu poate fi in centrul atentiei.

De asemenea, este important sa faci acest lucru din motive de securitate: pe de o parte, vei evita eventualele patrunderi ale intrusilor prin colturile intunecate.

Pe de alta parte, te vei asigura ca atat copiii, cat si adultii se pot deplasa fara sa se impiedice sau sa cada.

Daca urmezi aceste sfaturi pentru iluminarea gradinii, serile de vara vor avea o alta culoare atunci cand te decizi sa iti petreci timpul alaturi de cei dragi.

Pe langa poteca

Daca ai o gradina destul de mare incat ai reusit sa amenajezi si o poteca/alee, nu ar fi rau sa o luminezi corespunzator cu lampi solare.

Asa, vei fi ghidat seara pana la foisor sau spatiul de odihna, si vei fi ferit de posibile obstacole.

Daca ai o zona cu arbori si vrei sa o luminezi seara, amplaseaza acelasi tip de lampi solare precum cele de pe langa poteca si vei crea un efect teatral.

Langa piscina

Daca planuiesti sa iti amenajezi o piscina, asigura-te ca incluzi in planul tau, inca de la inceput, cateva lumini care sa-i confere un aspect minunat, chiar si noaptea.

Cel mai cool loc al gradinii tale, piscina, fie ea permanenta sau sezoniera, poate fi centrul atentiei si seara.

Singura conditie este sa amplasezi in jurul ei cateva lumini. Poti sa optezi pentru unele incorporate sau reflectoare.

In foisor

Citeste continuarea aici: Cum sa iti amenajezi o gradina de vis cu ajutorul luminii

{{clean}}