Patuturile pentru copii sunt vedetele dormitoarelor celor mici. Acestea pot fi inalte, joase sau asezate pe podea si, in general, includ balustrade si bariere de siguranta pentru a preveni caderile.

Alegerea unui pat pentru copii poate fi o decizie complicata pentru parinti, pentru ca atunci cand vine vorba de copii, patul ales nu trebuie sa fie doar atractiv pentru ei, ci trebuie sa le ofere confort si mai ales siguranta.

De asemenea, sunt robuste si rezistente si, prin folosirea lenjeriilor potrivite, li se adapteaza perfect atunci cand vine vorba de odihna si le permit sa viseze alaturi de ingerasi.

Dar, dincolo de faptul ca designul este atractiv sau frumos, este necesar ca parintii sa ia in considerare anumite aspecte fundamentale atunci cand aleg un pat pentru copii.

Siguranta celui mic

Siguranta pruncului trebuie sa fie cel mai important criteriu in alegerea patutului, cu precadere la varsta mica, de nou-nascut.

Ar trebui sa alegem un pat cu margini moi, astfel incat puiul sa nu se loveasca in somn din cauza miscarilor pe care le face, dar si suficient de inalt, incat sa nu cada.

De aceea, patuturile cu gard inalt si bare protejate sunt cea mai buna recomandare atunci cand avem de-a face cu un bebelus.

De asemenea, marginea inalta de cativa centimetri care sa-l protejeze pe cel mic este recomandata pana la 4-5 ani.

Locul unde amplasezi patul in camera

Chiar daca nu pare unul dintre criteriile principale, conteaza unde plasam patul celui mic, mai ales atunci cand vine vorba de nou-nascuti.

Pentru eficienta miscarilor in camera si mai ales pentru a fi totul la indemana, conteaza ca totul sa fie amplasat ergonomic in camera.

Astfel, patul celui mic trebuie sa fie in apropierea mesei de schimbat scutece si, pe cat posibil, in apropierea unui fotoliu confortabil.

Inaltimea si greutatea copilului

Inainte de a cumpara patul sau chiar o saltea este bine sa stim inaltimea si greutatea celui mic, pentru a fi siguri ca am facut alegerea potrivita.

Citeste continuarea aici: Alegerea patului potrivit pentru cel mic